vineri, 1 aprilie 2016

Manusi protectie mecanica Partea a 2-a, Rezistente la taiere

Manusi de protectie pentru riscuri la taiere Partea a 2-a, Ce sa alegem ?

Protectia mecanica dupa cum am prezentat anterior are mai multe componente. Pentru expunerea la riscuri de taiere ale utilizatorilor, acestia trebuie sa foloseasca manusi specifice domeniului iar indicatorul pentru nivelul de protectie este a 2- cifra



 Manusile de protectie sunt testate conform cu acestor riscuri pe anumite dispozitive si in urma rezultatului se obtine clasa de protectie.

Taierea este un proces lent sau rapid; taiere este daca o lama de cutit actioneaza asupra suprafetei insa taiere inseamna si daca un corp din plastic sau material dur, nefinisat, are o forta de actiune care la o anumita viteza produce taiere. De asemenea taierea se poate produce de catre: un corp abraziv dintr-un polizor unghiular, o lama de ferestrau, o sticla, o roca de granit, o tigla, o tabla, o scula mecanica etc.

Sunt manusi care par groase ca de exemplu cele din LINK 1 dar rezistenta la taiere este mica, iar manusi mai subtiri ca in LINK 2 care , chiar daca pare incredibil, sunt intr-o clasa superioara.
Iar daca dorim manusi multifunctionale cu clasa ridicata avem cele din LINK 3 care sunt deosebite din toate punctele de vedere. Adica rezistenta la abraziune nivel 4, rezistenta la taiere nivel 5, rezistenta la sfasiere nivel 4, perforare 2


Manusile antitaiere de fapt nu sunt indistructibile insa tesaturile din care sunt fabricate sunt special concepute (Kevlar, Taeki, Abralon) iar tratamentul suplimentar este si el rezistent. Alegerea dupa prima impresie nu este alegerea corecta. La alegerea articolelor, comparati in primul rand cifra a 2-a din indicatorul fiecarei manusi.


Revenim in curand cu partea a 3-a privand rezistenta la sfasiere.

Toate cele bune !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu