vineri, 29 decembrie 2017

Oamenii si siguranta lor, este primul lucru

   Oamenii si siguranta lor, este primul lucru catre care tehnologia trebuie sa evolueze fara compromis.

   De la manusi speciale rezistente la temperaturi ridicate si foc deschis, manusi anti impact, anti taiere, anti chimice, pana la manusile zilnice de lucru putem face recomandari utile, bazate pe experienta clientilor nostri, a testelor efectuate de noi in firma si bazate pe certificarile producatorilor cu care avem parteneriate de buna colaborare si incredere.





Despre manusile antitaiere puteticiti articolul nostru LINK AICI:
http://topprotectie.blogspot.ro/2016/04/manusi-protectie-mecanica-partea-2.html

Horeca.
   Cele mai frecvente cerinte din domeniul Horeca sunt si cele cu ajungem la clienti din tota tara, atat la sali de nunti sau evenimente cat si in alte sectoare cum ar fi armata, in care se folosesc manusi albe de bumbac de parada.




Auto moto si industrie
Sectorul auto, in deosebi service-urile, beneficiaza de tehnologia PU (poliuretan) in mare masura pntru manipulare generala sau tehnologiile cu impregnarile latex si nitril cu rezistente la uleiuri dar si manusi Utility mai cu seama anti-impact la interventii mai grele, tractari, dezasamblare, dezmembrari.


  Manusile din domeniul prelucrarii metalice se remarca prin manusi sudura rezistente la temperaturi inalte, cu cusatura Kevlar sau captuseala pentru protectie termica

   Dorinta noastra este si scopul nostru, ca utilizatorii produselor noastre sa poarte cu mandrie si satisfactie articolele cele mai potrivite pentru munca lor. Protectia inseamna mai mult o cultura a preventiei, fiindca constientizeaza riscurile si ajuta oamenii sa fie prevazatori si pregatiti.

sâmbătă, 12 august 2017

Despre Heckel si Top Protectie, ce stim despre ceea ce cumparam.

   Cand cumparam ceva zi de zi nu avem timp sa analizam foarte multe detalii si avem parca o siguranta ca va fi bine. Cand insa cumparam produse de folosinta indelungata se schimba optica. Ne punem sa citim performante, consum, garantie, service, pret.
Cat timp folosim o pereche de bocanci de protectie ? 1 an, poate 2 uneori mai mult ceea ce inseamna ca nu e totuna daca bocancii sunt comozi, rezistenti, din materiale placute la purtat, bine facuti, bine realizati estetic etc.
   Cand producatorul Heckel, pe care il reprezentam in calitate de importator national, a inceput fabricarea de incaltaminte de protectie, cu peste 40 de ani in urma, s-a concentrat pe un singur lucru esential, bocancii trebuie sa reziste cat mai mult in conditii de exploatare industriala. Asa a aparut incaltamintea de protectie Heckel in ton cu anii 70, care in urma prezentarilor si testelor efectuate din fabrica in fabrica, s-au adeverit potriviti si au intrat in consum masiv de la an la an. In aceea perioada industrializarea era puternica si productia in Europa avea un randament excelent.
Cateva modele seamana putin cu ce au fost prin anii 70 dar acestia deja se fabrica de prin 90

   Datorita puterii financiare, au crescut pretentiile, a crescut concurenta, s-au inbunatatit normele de protectie si tehnologiile de productie si au aparut modele tot mai noi si mai versatile.
Azi produsele Heckel au ramas la fel de rezistente ca si cele pentru industria grea, insa acum putem furniza tuturor persoanelor din majoritate domeniilor de activitate, incaltaminte potrivita cu cerintele normelor de protectie, cu confortul si ergonomia dorita, dar si conforme cu criteriile estetice personale.
Modelele cele mai bine adaptate domeniilor industriale dar si celor outdoor, sunt din gama Macsole Adventure 2.0. Acestea sunt folosite o durata lunga datorita talpei de cauciuc. Se preteaza activitatilor cu risc de temperaturi ridicate a suportului, pentru zone cu combustibil, hidrocarburi, pentru activitati pe teren accidentat, pentru alpinism utilitar, forestier, drumari etc.
In cadrul acestora avem modele aerisite fara rezistenta la apa, modele rezistente la apa S3 dar si modele cu membrana GoreTex impermeabile.

   Ca o completare superioara dpdv a protectiei la riscuri, este gama extrema Macsole EXTREM 2.0 care este recomandata cel mai mult in industria grea si petrochimie.
Daca siguranta este pentru dvs. unul din cele mai importante criterii, dar tot la fel confortul si durata de viata, atunci alegeti MACRANGER 2.0, iar daca aveti activitati outdoor permanent atunci MAGTRECK GTX 2.0 .

   In continuitatea gamei Goretex si a articolelor pentru teren accidentat, offroad, noile modele 2017-2018 sunt o combinatie intre bocancii de protectie si bocancii de munte. Tinand cont de criteriile esteticii si ultimele trenduri in materie de design, apare produsul de top MX 100 GT de iarna, si cele pentru 4 anotimpuri, in variantele camuflaj, negru, brun.
Toata gama MACSOLE-X apare din luna septembrie 2017.
Utilizati aceasta gama mai ales pentru activitatile de teren in constructii drumuri si poduri, alpinism utilitar industrial, SMURD, forte de interventie, jandarmerie, vanatori, padurari.

   Alta premiera in anul 2017 este seria de bocanci Suxxeed OFFROAD despre care putem spune ca acopera o plaja larga de utilizari, dar cel mai mare atu este pretul foarte accesibil. Daca doriti achizitionarea de bocanci de protectie pentru constructii sau industrie fara riscuri specifice suplimentare, puteti sa va bazati pe aceste modele.

Daca ati urmarit activitatea noastra poate ati remarcat un model popular lansat prin anul 2015-2016 care asa cum ii spune numele este tot serie de nisa Suxxeed pentru a acoperi cerinte uzuale, din care exista varianta de vara cu gauri de aerisire, varianta de bocanci si pantofi S3 care se potrivesc ca si utilizare cu seria de mai sus.
Aceste modele sunt foarte bune si mai ales recomandam pantofii pentru logistica, finisaje in constructii, operator utilaje. Incaltamintea este usoara si are un design foarte placut.

   Exista inca 4 grupe de produse in portofoliul Heckel-Securite, din care alegem 1 care contine modele unice ca design, putem spune chiar experimentale si care deja sunt in al 5-lea an in productie, cu mici modificari, ceea ce inseamna ca utilizatorii la nivel European sunt foarte deschisi catre inovatie. Va invitam sa vizualizati mai jos seria Macsole SPORT 2.0 2017 unde veti gasi ata pantofi cat si bocanci de protectie.

de asemenea va invitam pe site-ul nostru sa gasiti majoritatea incaltamintei de protectie Heckel-Securite
  LINK AICI magazin TopProtectie.ro

joi, 6 iulie 2017

Utilizarea castilor de protectie, conectarea Bluetooth, comunicarea.

De ce sa utilizam antifoane sau casti de protectie si cum ne ajuta in comunicare.

Cand suntem la lucru si activitatea din jur este zgomotoasa vrem sa ne protejam auzul, vrem sa scadem stresul datorat zgomotului si vrem sa comunicam usor la telefon atat chestiuni profesionale cu colegii cat si personale. In tot acest timp nu trebuie sa ne oprim daca avem ceva important de terminat sau daca ne folosim ambele maini cum este condusul de utilaje, utilitare sau automobile.
    Pentru ca sa vedeti de ce sa protejam auzul cititi LINK AICI
   Mai jos propunem o varianta bine cunoscuta in firmele unde se foloseste comunicarea la distanta, dar care se poate adapta in orice domeniu industrial de mari sau mici dimensiuni, inclusiv in agricultura sau atelier auto.
Astfel, in primul rand avem solutia de protectie cu antifoane externe si interne apoi putem folosi castile cu aplicatie Radio si nu in ultimul rand castile cu conectare bluetooth atat intre ele cat si la telefonul mobil.

 
      LINK MAGAZIN ONLINE

   Căștile Bluetooth se utilizeaza de peste un deceniu si de-a lungul timpului s-a analizat functionalitatea si siguranta utilizarii. Este in natura noastră să ne facem griji cu privire la noile tehnologii si oamenii se tem că purtarea unui obiect gadget radio pe cap va cauza unele probleme de sănătate. Dar este radiația din căștile Bluetooth ceva ce ce sa ne ingrijoreze? Răspunsul scurt este nu - dacă întrebați oamenii de știință care o studiază.

Pentru a înțelege de ce, să vorbim scurt despre cateva studii :
Spre deosebire de telefoanele mobile, care trebuie să transmită un semnal unei antene care ar putea fi la mai multe kilometri depărtare, căștile Bluetooth trebuie să ajungă numai la telefon în buzunar. Majoritatea căștilor Bluetooth au o distanță de numai 10 metri. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că emit radiații mult mai puțin decât telefoanele mobile. Cât mai puțin? aproximativ de o mie de ori mai puțin.

   Va dorim sa munciti eficient si sa comunicati in siguranta.

miercuri, 28 iunie 2017

TESTEAZA si colaboreaza impreuna cu noi

Noi vrem sa stim ce spun utilizatorii despre un produs, tu vrei sa cumperi mai ieftin si poate iti place sa discutam cateva detalii tehnice.
                     .
Sanyi, un colaborator de-al nostru e primul care a vrut sa testeze pantofii de protectie Suxxeed Offroad proaspat lansati de producatorul Heckel Securite.
                     .
Cum se face ?
Daca doresti sa folosesti si sa TESTEZI un produs de-al nostru scrie-ne un email ca sa stim ce produs ai dori sa testezi si noi iti spunem ce avem de testat. Tu vei putea sa achizitionezi cu 50% reducere si ne ajuti sa vedem cum sta treaba cu produsul respectiv.
                     .
Daca esti pasionat nu ai ce pierde, HAI joaca-te cu noi !
          topprotectie@gmail.com






https://www.topprotectie.ro/cumpara/pantofi-de-lucru-suxxed-offroad-usori-cu-bombeu-7731874


joi, 8 iunie 2017

Zgomotul si protectia auzului

  Nivelul zgomotului din jurul nostru fluctueaza permanent si nu ne dam seama daca e mare sau mic, de fapt cat este de mare, cat este de deranjant si cat este de daunator; aceastea sunt intrebarile si tema esentiala ce ne preocupa in acest moment.
Fiecare poate observa vorbind la telefon, ca atunci cand sta in casa nu se pune problema niciodata ca nu se aude destul de bine interlocutorul (nevorbind de probleme de semnal) iar cand iesim pe strada aglomerata trebuie sa ne lipim urechea mult mai puternic de difuzor pentru ca zgomotul de afara sa nu patrunda in urechi si sa favorizam sunetul din telefon.
In activitatile de productie ne confruntam des cu zgomotul utilajelor cu care ne putem obisnui daca este relativ scazut si monoton, daca nu este fluctuant si nu atinge valori mari.
      Dar suntem informati despre riscul pierderii auzului ?
https://www.youtube.com/watch?v=FH6LifDWIrM&feature=youtu.be
Ne-a spun un client ca n-a mai putut scapa de tiuitul de urechi, oricat de liniste era in jurul lui.
Altii spun ca o ureche a cedat si nu mai aude bine cu ea.
Daca citim informarea din domeniul protectiei auzului vom constata lucruri foarte serioase si riscuri la care ne expunem fara sa stim.
                                                                                                               .
De asemenea in anul 2016 TVR și Radio România, în parteneriat cu Asociația Audiologilor din România si cu Societatea Română de Otorinolaringologie Pedriaticăsi a initiat o campanie de informare pentru protectia auzului ce merita vazuta LINK AICI
Urmariti-ne pentru a fi Echipat si Protejat !

Cateva date tehnice:
1. SR 6161-1/2008 - Acustica in construcţii. Partea 1: Măsurarea nivelului de zgomot în construcţii civile. Metode de masurare. Revizuieste: STAS 6161/1-89 

2. SR 6161-2/2008 - Acustica în construcţii. Partea 2: Măsurarea capacităţii de izolare la zgomot aerian a elementelor de construcţii şi a faţadelor. Metodă de determinare. Revizuieste: STAS 6161/2-89 

3. STAS 10009-88 - Acustica urbană. Limite admisibile ale nivelului de zgomot urban.

4. STAS 6156 - 86 - Protecţia împotriva zgometulul în constructii civile şi social-culturale. Limite admisibile şi parametrii de izolare acustică.

STAS 6156 - 86 stabileşte limitele admisibile ale nivelului de zgomot echivalent continuu din clădirile de locuit etc., în vederea asigurării protecţiei şi confortulul acustic in unităţile funcţionale din aceste clădiri. 
În acest standard, prin unităţi funcţionale se înţeleg încăperi sau grupuri de încăperi care necesită o limitare a nivelului de zgomot produs sau declanşat din afara lor, de surse ce nu pot fi înlăturate sau reglementate de cel care foloseşte unitatea. 
Pentru clădirile de locuit, unitatea funcţională o constituie apartamentul. 
Confortul acustic într-o unitate funcţională se asigură prin nivelul de zgomot echivalent interior a cărui valoare limită admisă, pentru apartamentele din clădirile de locuit este de 35 dB(A)* si nu trebuie sa depăşească cu mai mult de 5 dB(A) nivelul obţinut fără sursele de zgomot interioare.
Nivelul de zgomot echivalent interior se determină in conformitate cu STAS 6161/1 - 89. 
*Nota: dB(A) este o unitate de măsură a nivelului de zgomot fiziologic, ponderat pe curba de ponderare A, care ţine seama de modul de percepere al urechii umane. În dB(A) se dă o singură valoare globală.
In cazul cladirilor de locuit, intervalul de timp in care se ia in considerare la calculul nivelului de zgomot echivalent interior real (care se compara cu nivelul admisibil), se determina dupa cum urmeaza, pentru perioada:
de zi (intre orele 06,00 – 22,00) se considera intervalul de 8 ore consecutive caruia îi corespunde nivelul de zgomot cel mai ridicat;
de noapte (intre orele 22,00 – 06,00) se considera intervalul de 30 minute consecutive caruia îi corespunde nivelul de zgomot cel mai ridicat.
În cazul când în exploatarea clădirilor de locuit şi in vecinătăţile acestora ar exista unele acţiuni izolate, caracterizate printr-un nivel ridicat de zgomot (ex: muzică executată in camere de locuit) care provoacă disconfort, nivelurile de zgomot respective se caracterizează în funcţie de durata zgomotului (exprimată în procente faţă de o perioadă de referinţă de 8 ore ziua sau de 30 de minute noaptea).

După câte î-mi amintesc, in Bucuresti sunt 1- 2 experti sonometristi acreditaţi.

Cu stimă,
Expert judiciar Eugen MARCOV



miercuri, 7 iunie 2017

Standarde ridicate in imbracamintea reflectorizanta

   Sa fim atenti ce cumparam si cat timp utilizam pentru a fi in plaja de siguranta pe care ne bazam.
Ultimele standarde impun norme de protectie mai ridicate la imbracamintea de inalta vizibilitatea, fluorescenta si reflectorizanta.
Un exemplu este privind ciclul de spalare-uscare pentru benzile reflectorizante care trebuie sa fie de minim 25 de ori (fara sa-si schimbe proprietatile in urma masuratorilor); aceeasi masura se aplica si la imbracamintea realizata din materialul propriu zis al salopetei sau gecilor Culoarea galbena-verde sau portocalie, acestea fiind culori ce intra in spectrul fluorescent)
In urmatorul link inca gasiti imbracaminte dupa ambele norme de protectie:
https://www.topprotectie.ro/catalog/imbracaminte-reflectorizanta-135592